Office Servers and Services

"La connaissance ne vaut que si elle est partagée" / "An effective Knowledge is a shared one"

Exchange 2013 SP1 and Office Web App: White page still pending [Nightmare]

Posted by Teruin laurent sur juin 2, 2014


HI all

Today i just configured Office Web with Exchange 2013 SP1 and strictly followed the technet : http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj150495(v=exchg.150).aspx

For information my Office Web App works fine with Lync 2013 on the same infrastructure


But when I try to display a content …. White Windows… .pfouuuuuu L((((


And the worse is:: if you can’t see the preview you can’t download it !!!


Who is the silly guy who decided this behavior???? !!!!!!! : That’s nonsense!!!

Perform these cmdlets..

  • Set-OwaVirtualDirectory « SRVEX1\owa (Default Web Site) » -WacViewingOnPrivateComputersEnabled $true
  • Set-OwaVirtualDirectory « SRVEX2\owa (Default Web Site) » -WacViewingOnPrivateComputersEnabled $true
  • Set-OwaVirtualDirectory « SRVEX1\owa (Default Web Site) » -WacViewingOnPublicComputersEnabled $true
  • Set-OwaVirtualDirectory « SRVEX2\owa (Default Web Site) » -WacViewingOnPublicComputersEnabled $true
  • set-OwaMailboxPolicy -identity default -ForceWebReadyDocumentViewingFirstOnPublicComputers $false
  • set-OwaMailboxPolicy -identity default -ForceWebReadyDocumentViewingFirstOnPrivateComputers $false
  • set-OwaMailboxPolicy -identity default -ForceWacViewingFirstOnPublicComputers $False
  • set-OwaMailboxPolicy -identity default -ForceWacViewingFirstOnPrivateComputers $False

Better Behavior. The content of the attachment could not be displayed but you can download it now!

After turning on the Logverbosity on OfficeWebApp I ve got this!!!!


Found this : http://support.microsoft.com/kb/931198/en-us

Try to rename the .net Framework 2.0 directory


 

Reboot the server. Same issue

Try to remove .NET 2.0 from the server and reboot ..: Same Issue
Downloading the CU4 April 2014 : http://hotfixv4.microsoft.com/Microsoft%20Office%20Web%20Apps%20Server%202013/sp1/wacserver2013kb2863899fullfilex64glb/15.0.4605.1001/free/474524_intl_x64_zip.exe
Humm after the update and a reboot the Webfarm no longer exist… grrr…


Recreating the webfarm: New-OfficeWebAppsFarm -InternalUrl « https://officewebapp01..xxx.xxx » -ExternalUrl « https://officewebapp01.xxx.xxxx » -EditingEnabled:$true -certificatName office


Restarting Exchange servers and verify the 142 events on both servers! I love the sentence … « Wac Should be enabled…. »


No way the Attachment in and browser is still white..!!!!

Try to uninstall OfficeWeb app and reinstall …

  • Remove Office Web application from installed programs
  • Installing : version : 15.0.4420.1017 and reboot the Owapp server
  • Installing wacserver2013-kb2863899-fullfile-x64-glb.exe


    and reboot

  • Recreating the farm: New-OfficeWebAppsFarm -InternalUrl « https://officewebapp01..xxx.xxx » -ExternalUrl « https://officewebapp01.xxx.xxxx » -EditingEnabled:$true -certificatName office
  • Trying again …. Same issue. When trying to open the attachement OWA PP Start and white page.

June 5 2014 : Still searching on this Issue ….

I just saw some error message in the application log on the officeWebapp server


And in the Office Web App log I saw this

 


I ‘ve just performed a Get-officeWebappsMachine and the health Status is Unhealthy.


I’ve changed the Certificat name to add the Server FQDN restart the Office Web app service

And verify that


Restart the officeWebapp and the situation is better


But I’ve got still this


I decided to install this NET-WCF-HTTP-Activation45 and and Reboot

After a reboot lots of event are now present in the event viewer. And


 

And I’ve got this


Trying to remove the component NET-WCF-HTTP-Activation45 and restart the server

I retrieve a better situation but ….

I’ve still have this


Deciding to remove again and again this wonderful and so finished product !!! Office Web App and restart the computer

I reinstall all components by these cmdlet :

Add-WindowsFeature NET-Framework-45-Core,NET-Framework-45-ASPNET,`Web-Mgmt-Console,Web-Common-Http,Web-Default-Doc,Web-Static-Content,Web-Filtering,Web-Windows-Auth,Web-Net-Ext45,Web-Asp-Net45,Web-ISAPI-Ext,`Web-ISAPI-Filter,Web-Includes,InkAndHandwritingServices, NET-WCF-HTTP-Activation45
Add-WindowsFeature Web-Stat-Compression,Web-Dyn-Compression

Install officewebapp and tu CU April 2014 / recreate the farm and I’ve got this result


Whaoo is Office Web app a free product?????

Let see what happen in the event viewer now



So beautiful !!! For a fresh installation !

And after 5 minutes……


And the result in OfficeWebapp is ….


Hopefully the farm is healthy!

Let’s recycling the OwappPool application on the exchange server … No 140 events!
Let’s verify if when I reboot the OfficeWebapp the officeWebApppsMachine is healthy. Surprise!!!!!!!!


But after 6 minutes the farm is healthy again.. coooollllll.


One Exchange server have the 142 event in the application log the second one no. I tried to use OfficeWebApp from the exchange server who have the 142 event. You know what???? The display content of the attachment is still a white page…!. Common!!! I’m starting to understand why you can freely download Officewebapp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Réponses to “Exchange 2013 SP1 and Office Web App: White page still pending [Nightmare]”

  1. M&M Software said

    for me the solution was to rebuild the Exchange Auth Certificate. i posted the steps here http://social.technet.microsoft.com/Forums/exchange/en-US/83147986-0f49-447e-b48a-9ef795f9605b/owa-blank-attachment-preview-with-office-web-apps-server?forum=exchangesvrclients

  2. Hi! Did you solved it? I have same problem and you are right – it’s a nightmare!

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :